Субота, 18.05.2024, 09:16
Вітаю Вас Гість | RSS

Народицький

методичний кабінет

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2015 » Листопад » 5 » Обговорення законопроекту "Про освіту"
21:52
Обговорення законопроекту "Про освіту"

29 жовтня 2015 року в Народицькій гімназії за ініціативи народного депутата України Арешонкова В.Ю. відбулася зустріч з працівниками освіти Народиччини, на якій обговорювався новий законопроект «Про освіту», зокрема обговорювалися доречні питання нового закону «Про освіту» та шляхи їх вирішення. До участі в ньому були запрошені усі директори загальноосвітніх навчальних закладів Народицького району та їх заступники, завідувачі дошкільних навчальних закладів, методисти районного методичного кабінету, а також голова Народицької районної ради Леончук А.О. та керівник апарату Народицької РДА Кравченко Ю.А. З аналізом та конкретними пропозиціями до проекту закону виступили методисти Житомирського ОІППО, кандидати педагогічних наук Орлова О.А., Лаврінчук З.І.

Новий закон «Про освіту» передбачатиме децентралізацію всієї системи. Як будуватимуться відносини шкіл з органами місцевого самоврядування і центральної влади? Якою має стати Українська школа у найближчому майбутньому? Ці та інші питання не залишили байдужими жодного освітянина Народиччини. Учасники круглого столу у ході обговорення внесли актуальні пропозиції щодо удосконалення та уточнення статей законопроекту.

Ряд слушних зауважень внесли методисти РМК Шинкарчук Л.В., Шляга Т.М. директор Ласківської ЗОШ І-ІІІ ст. Загоровський В.Ф. Завідуюча районним  методичним кабінетом Кучер Т. М. проаналізувала перспективні напрямки освіти дорослих. Голова районної ради Леончук А.О. звернув увагу присутніх на важливу взаємозалежність законів про освіту, про бюджет та ряду інших спеціальних законів які регулюють діяльність закладів освіти та їх фінансування.

Начальник відділу освіти Тонкошкура І.М., підсумовуючи, підкреслила, що шкільна реформа тільки тоді має шанс на успіх, коли її розуміють, підтримують і втілюють вчителі, керівники, батьки.

Переглядів: 472 | Додав: Homgess | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Пошук
Форма входу
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Календар
«  Листопад 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Корисні посилання
Міністерство Освіти і Науки Інститут інноваційних технологій і змісту освіти ПедПресса Освіта.Ua

Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz